lördag 13 oktober 2018

Inomhusidrott 4abcd, 5abcd, 6ab

Hej alla läsare!

Inomhusperioden är i full gång och vi har startat den med två veckor fyllda av bollekar. Eleverna har övat förmågorna att kasta, fånga, samarbeta, anpassa sig till regler, andra elever, rumsuppfattning och sina rörelser till olika aktiviteter. 

Anna har en vfu-student med sig i fyra veckor, Rebecka, som studerar till idrottslärare på Gymnastik och idrottshögskolan (GIH). Hon har hållit i delar eller hela lektioner och det fungerar jättebra!


OMBYTE OCH DUSCH:
Vi har diskuterat en del om duschning och hur viktigt det är att komma ihåg idrottskläder och en handduk så eleverna kan byta om från kläderna som de svettas i under idrottslektionerna och duscha av sig innan de tar på sig sina vanliga kläder igen. Detta är viktigt då eleverna oftast blir väldigt svettiga under lektionerna och om de inte byter om och duschar måste de sedan sitta i samma svettiga kläder resten av dagen, vilket inte är så trevligt för alla andra eftersom svetten börjar att lukta illa. 


SKOR:
Vi har även diskuterat användandet av inomhusskor. Ett flertal elever kommer in i idrottssalen med sina strumpor på och tycker att de ska få ha dem på sig under lektionen. Det får de tyvärr inte pga säkerheten. Halkrisken ökar markant om eleverna deltar aktivt under lektionen i strumporna. Det är alltså barfota eller inomhusskor som gäller på idrottslektionerna. 


DANSVECKOR:
De kommande två veckorna fram till höstlovet (vecka 42 och 43) är det rörelse, musik och dans som gäller. Då kommer eleverna att öva sina förmågor att anpassa sina rörelser i olika danser samt till musikens takt och rytm. Let's dance! :)


Glada hälsningar
Anna 

Inga kommentarer: