fredag 16 november 2018

Nödsituationer vid vatten 4abcd, 5abcd, 6ab

Hej alla läsare!

Denna vecka har vi arbetat en hel del med nödsituationer vid vatten. Det har då såklart blivit en del teori (till många elevers besvikenhet) och lite mindre rörelse. Det är svårt att få med alla delar om vi inte jobbar lite teoretiskt. 

Alla klasser har fått se två filmer, den ena om livräddning vid vatten sommartid och den andra om livräddning vid vatten vintertid. Eleverna har skrivit ner viktiga punkter från varje film som vi sedan har diskuterat och resonerat kring. Vi har bollat väldigt många kloka tankar och kunskaper, eleverna är fantastiska! Diskutera gärna hemma och repetera dessa viktiga kunskaper som vi aldrig kan få för mycket/för ofta av. 

Länk till filmen för livräddning sommartid:

Länk till filmen för livräddning vintertid:

Kommande tre veckor, vecka 47, 48 och 49 är simveckor vilket betyder att alla klasser åk 4-6 kommer att simma under en idrottslektion, se schemat längst ner och under fliken "Simning" ovan. Eftersom Spångabadet står under renovering kommer vi att åka till Nälstabadet med buss tillsammans. Viktigt att alla har med sig badkläder och handduk (simglasögon, badmössa, öronproppar, tvål, hårborste om man vill). 

Under simlektionerna kommer vi att öva vattenvanan, arm- och bentag samt simma de 200m varav 50m på rygg som är kunskapskravet i åk 6. Vi kommer även att öva praktiskt det som vi har gått igenom om hantering av nödsituationer vid vatten (livräddning). 6a och 6b laddar för att kunna redovisa sina kunskaper inom detta område onsdag 12/12 :) 

De elever som har simning första eller sista lektionen för dagen kan gå direkt dit eller hem om det är ok för vårdnadshavarna. Meddela oss idrottslärare isåfall alt att eleverna kan visa sms eller ett samtal. För 6b och 6c som har första lektionen på morgonen gäller det att vara i tid om ni ska åka buss med oss dit. 

Hoppas att alla elever med familjer får en härlig helg!
Hälsningar
Anna