fredag 6 mars 2020

Lekar, elevinflytande och simning

Hej alla läsare!

Redan har vi jobbat ännu en skolvecka!

1a och 2ab har lekt lekar denna vecka. Kullekar, rockringar och ”Kinesiska muren”. ”Kinesiska muren” är en lek med inspiration från just ett av världens underverk. Vi tittade på bild av den riktiga muren och jag berättade om den Disneyfilm med en historia som utspelar sig i Kina och där Kina blir attackerat. Filmen heter ”Mulan”. Leken går ut på att springa från ena sidan salen till den andra för att ta skatter men över en mur (småmattor) där det står vakter och försöker kulla alla som springer förbi. Det blev full aktivitet! :)

Nästa vecka ska vi åter igen lära känna lite racket- och nätspel i form av badminton, mjuktennis och pingis.

4ab har haft sitt första tillfälle simning i Spångabadet och det gick strålande fint! Vi övar bentag med hjälp av simplattor, leker lekar, övar simning utan plattor och gör olika utmaningar/uppgifter.

5a har haft första veckan av tre med sina tre tillfällen idrott/vecka! Under vanliga idrottslektionerna har eleverna kommit med en massa förslag på aktiviteter som de helst vill göra och vi har börjat att bocka av de mest populära alternativen.

6abcd kämpar med att simma de 200m varav minst 50m måste vara på rygg. De har också önskat aktiviteter för kommande lektioner och det har både röstats och snurrat på ”Spin sa wheel”.

Detta arbetsområde med elevinflytande och simning fortgår kommande två veckor.

Jag önskar alla elever med familjer en fin helg!
Hälsningar
Anna