fredag 13 mars 2020

Mer simning, elevinflytande och racket

Hej alla läsare!

Denna vecka har vi fortsatt med simning för åk 3-6. Vi övar för de 200m varav minst 50m på rygg som är kunskapskravet i åk 6. Eleverna i åk 6 är snart alla klara med de 200m - härligt!! Vi simmar med plattor, dolmar, "hundben" och gör olika övningar för att bli starka i vattnet. Denna vecka har vi även övat lite livräddning. Det kommer vi att fortsätta med nästa och sista veckan med simning.

1a och 2ab har spelat lite racketspel denna vecka. 2ab kommer att göra det även nästa vecka. Vi övar på både badminton, mjuktennis och pingis. Vi spelar över bommar, mot väggar och på uppochner-vända mjukplintar. Eleverna är fantastiskt duktiga!

För 4b och 5a och 6abcd har det blivit en hel del boll denna vecka, allt från fotboll, Hula-hut, spökboll, killerboll men även leken Tomtemsyg med skatter.

Vi har såklart pratat lite om Corona-viruset. En del klasser har många funderingar. Vi håller oss lugna och fortsätter att vara väldigt extra noga med handhygienen just nu. För att ändå vara som ”vanligt” i dessa ”ovanliga” sjukdomstider gjorde jag en helt vanlig rörelsepaus. Eller denna gång är den inte helt vanlig då det finns två av mig på filmen :) Länk till rörelsepausen: https://youtu.be/gFLuVPLvf-c

Nästa vecka fortsätter 4ab, 5a och 6abcd med simning och elevinflytande.


Vänliga hälsningar
Anna