fredag 15 maj 2020

Härliga maj!

Hej alla läsare!

Vi kämpar på utomhus i vårliga maj! Det har blivit en hel del orientering för samtliga klasser.

1a och 2ab har fortsatt med sin skolgårdsorientering och letat efter silvertejp-bitar med oliak bokstäver på! Eleverna är så duktiga! Vi över på att passa kartan mot verkligheten. Vi har även hunnit med att leka kull i klätterställningen, "Tomtesmyg" och "Hur mycket är klockan fru lejon?".

4a och 4b har tagit kontroller på egen hand runt i Solhem för första gången. Spännande och lite läskigt tror jag för en del elever. Att ge sig ut utanför skolgårdar och leta kontroller med stämplar på utan en vuxen i närheten. De har orienterat i par eller i mindre grupper - alla med väldigt gott resultat! Kul!



5a fick tyvärr vikarie båda deras lektioner den här veckan då jag blev hemma för vab. Hoppas att det gick fint med de olika lekarna?!

6abcd fick ett häfte om hälsa i måndags och i tisdags. Häftet finns även digitalt i Teams som en uppgift i varje klassteam. I nästa vecka, på måndag för 6c eller tisdag för 6abd, kommer de att få diskussionsfrågor kring häftet som de ska svara på i sina idrottshäften. Klasserna har även tagit några orienteringskontroller samt lekt olika lekar.

Med önskan om en trevlig helg!
Glada hälsningar
Anna