fredag 29 maj 2020

Sista skolveckan!

Hej alla läsare!

Nu har vi endast en skolvecka kvar och den avslutas med en mentorsdag på fredag!

Denna vecka har vi haft härliga utomhuslektioner.

1a har varit i Dalaskogen och lekt "Dunken/Burken". Det var väldigt populärt och efter önskemål från eleverna kommer vi att göra det även nästa onsdag som är vår sista idrottslektion i åk 1.

2ab fredagsgruppen hade sin sista idrottslektion idag i Soltunet och vi lekte leken "General och spion". Det blev väldigt lyckat! Måndagsgruppen har sin sista idrottslektion på måndag men med vikarie tyvärr då jag är föräldraledig.

4ab har lekt olika springlekar. 4a var på Mellangårdsplanen och körde en brännbollsvariant. Väldigt många var väldigt pricksäkra och fick till fina slag med slagträ och boll! 4b var i Soltunet och lekte "Catch the flag" och "Flip it" sin sista idrottslektion. Det blev även lite bus med Mariekex och vissling - detta gör 4a såklart på tisdag.




5a har provat att springa på tid och hålla kolla på tiden själv samt lekt leken "Flip it". Andra lektionen körde vi brännboll även denna vecka. Det märks stor skillnad på bara dessa gånger som vi har övat att eleverna blir bättre på att träffa bollen - kul! Vi har även diskuterat lite kring hur man kan vara bra på något som man aldrig övar på :)

6abcd har fått tillbaka sina häften med det senaste arbetet kring hälsa. Vi har även hunnit med lite betygsnack för de som vill veta. Alla elever i åk 6 har en matris kopplat till sig i sin planering via teams och där framgår bedömningen. Vi har även lekt olika lekar som t.ex. stafetter, brännboll, "Flip it" och "General och Spion". Härliga tider!

Nästa vecka knyter vi alla ihop säckarna och försöker njuta av den härliga tid vi befinner oss i just nu (trots Corona)! Jag önskar alla en fin helg!

Hälsningar
Anna