fredag 8 maj 2020

Orientering och annat

Hej alla läsare!

Nu är vi igång med orientering samtliga klasser! Eleverna använder karta med gott resultat!

1a och 2ab orienterar på skolgården och vi har repeterat kartan och lite olika begrepp som är bra att förstå. Vi övar på att "passa kartan" mot verkligheten hela tiden för att allt ska stämma. Vi har även hunnit med att leka spring-leken "Catch the flag".

4ab har gått en sk. kartpromenad där alla håller ihop mer eller mindre för att ta sig till en ny kontroll. Nästa vecka kommer eleverna att få prova att orientera själva men i grupper och försöka hitta rätt till 4-5st kontroller. Därefter blir det leken "Catch the flag".

5a har orienterat för fullt och hann även de med leken "Catch the flag" men i fyra grupper istället för två. Det blev om möjligt ännu mer spring och en stor utmaning att försöka ta ännu fler flaggor.

6abcd har checkat av att alla kontroller finns kvar ute och några försökte (och lyckades!) hinna med samtliga 30st kontroller. De har även fått 4st egna kontroller där ingen annan fick exakt samma 4st så de var tvungna att orientera mer själva. Det gick jättebra!! Även här har vi hunnit med leken "Catch the flag".

Nästa vecka får 6abcd sin sista teoretiska uppgift för läsåret. Den handlar om fysisk och psykisk hälsa. Vi går igenom det och sedan har eleverna en vecka på sig att läsa på lite så de har koll och svara på diskussionsfrågor i sina idrottshäften under lektionen. De får diskutera med klasskamrater om de vill det för att komma fram till kloka tankar och svar.

Catch the flag in action:


Trevlig helg!
Glada hälsningar
Anna