fredag 27 september 2019

Härliga idrottsdagar!

Hej alla läsare!

Den här veckan har varit full av rörelse för de flesta elever med båda vanlig idrott, idrottsdagar, funktionärsjobb och Lidingöloppet.

From nästa vecka 40 kommer jag att ha två studenter från GIH som ska göra sin idrottslärarpraktik hos mig och Solhemsskolan i fyra veckor, roligt!


1a orienterade i idrottssalen i måndags och lekte fallskärmslekar, vilket var väldigt uppskattat. Det blir dock väldigt hög ljudvolym så vi pratade lite om vikten att försöka sänka sin röst även om något är kul och vi blir glada och exalterade.


2ab har varit ute sista lektionen för denna termin. Vi har fortsatt övat orientering och lekt olika springlekar. Fredagsgruppen var i Soltunet och gjorde en övning med löpning och lekte leken "sten, sax, påse".


4ab har jag inte träffat som vanligt denna vecka eftersom det har legat en idrottsdag samt Lidingöloppet på deras dagar med idrottslektioner.


5a körde sina sista utomhuslektioner, den ena med orientering runt Solhem och den andra som funktionärer i Lunda för åk 1-3 och deras idrottsdag i torsdags. Det gick mycket bra! Tack snälla för hjälpen!


6abcd har nu redovisat sina kunskaper inom orientering både praktiskt under lektionstiden de senaste veckorna, även i tisdags på orienteringsdagen i Kallhäll samt med en skriftlig redovisning. 6a och 6c agerade funktionärer i torsdags i Lunda för åk 1-3 och deras idrottsdag, vilket gick fint! Tack snälla för hjälpen!


Idrottsdagen 24/9 i Kallhäll:
Vi hade en jättehärlig dag alla klasser 4-6 i skogen! Eleverna verkade ha roligt och orienteringen gick bra! Järfälla OK var - som vanligt - nöjda och imponerade av Solhemsskolans elever. Jag var så stolt när jag hörde hur eleverna kunde svara på alla olika frågor gällande kartans uppbyggnad och färger mm. 



Idrottsdagen 26/9 Lunda:
Vilken superhärlig dag och tur med vädret vi fick! Glada och nyfikna elever som har jobbat och kämpat med de olika stationerna. Kolla in alla fantastiska ”Naturrutor” som klasserna samarbetat kring och byggt en var! 















Glada hälsningar
Anna