fredag 20 september 2019

Idrottsdagar vecka 39!

Hej alla läsare!


Denna vecka har vi fortsatt att nöta karta och orientering. Eleverna blir allt vassare på att hitta kontroller både på skolgård och runt om i Solhem.




1a har varit ute båda lektionerna denna vecka då det var fotografering i idrottssalen. Det passade jättebra för då hann vi titta på stora idrottssalen på Spånga gymnasiums sida samt gå en kartpromenad på skolgården där vi satte ut kontroller i form av tejpbitar med bokstäver på till 2:orna. Nästa vecka blir det inomhusidrott som vanligt igen med lite blandad kompott av orientering i salen och annat skoj.


2ab har jobbat med stjärnorientering på skolgården och letat kontroller som varit tejpbitar med bokstäver på. Eleverna fick skriva ner bokstäverna som tillsammans bildade ett ord. Vi hann även med lite kullekar.


4ab har tittat på kartan inför orienteringen i Kallhäll. Vi har övat orientering runt Spångahallen/Spånga gymnasium.


5a har provat att orientera digitalt med appen "TurfHunt" och det gick jättebra! Lite klurigt såklart och det är inte alltid tekniken är med oss :)


6abcd har orienterat digitalt samt med vanlig karta och kontroller denna vecka. 6a var först ut i torsdags med att skriftligt redovisa sina kunskaper om orientering. Vecka 39 är det dags för resten av klasserna. 6c skriver på måndag, 6d skriver på onsdag och 6b skriver på fredag.


INFORMATION OM IDROTTSDAGARNA

24/9  ÅK 4-6
Vi åker ut med pendeltåg till Kallhäll och det område som kallas för Slammertorp. Där slår vi lite läger och leker lekar och äter lunchmatsäck. Det blir en tipspromenad runt den stora ängen och varje klass har en starttid för orientering. Järfälla Orienteringsklubb hjälper oss och har satt ut banor. Varje elev får en karta och en sk. SI-pinne (sportident-pinne) som används vid varje kontroll för att registrera sig.

Alla elever behöver matsäck (hemifrån eller från skolan), vattenflaska, oömma kläder och kläder efter väder.


26/9 ÅK 1-3
Alla klasser 1-3 promenerar bort till Lunda och genomför 6st olika stationer, antingen före lunch eller efter lunch som äts i matsalen på skolan. Stationerna är
- "Burken/Dunken"
- Naturruta
- Tipspromenad Allemansrätt
- Fallskärmslek
- Finns i skogen
- Orientering i parken

Kl. 8.30-11 - 1a, 1c, 1d, 2c och 2d
Kl. 11.30-14 - 2a, 2b, 3a, 3b, 3c, 3d

Eleverna behöver ha oömma kläder, kläder efter väder och vattenflaska och ev. frukt.




Vi ser fram emot härliga idrottsdagar!


Hälsningar
Anna