fredag 6 september 2019

September månad är här!

Hej alla läsare!

Nu är vi inne i september månad och direkt känns det att hösten är här. Det blev lite omslag i väder och temperatur så alla klasser åk 2-6 som är utomhus behöver tänka på kläder efter väder så vi kan vara ute.

Popcorn för 1a:
1a har fortsatt denna vecka att visa hur fantastiskt de kommer ihåg regler och beteende i idrottssalen! I onsdags körde vi en massa stationer med ärtpåsar på olika sätt, en del var lite mer knepiga än andra tyckte eleverna :) Svårast var nog kullerbyttan där ärtpåsen skulle få vara led antingen under hakan eller mellan fötterna. Vi poppade även popcorn i vår egen popcornmaskin som var en stor fallskärm. Popcornen (mjuktennisbollar) flög huller om buller och det blev succé! Att tänka på till en annan gång var ljudvolymen som blev lite väl hög kanske :)



Löpning för 2ab:
I måndags var jag tyvärr hemma sjuk så jag missade måndagsgruppen och vi tar igen det vi missade nästa vecka! Fredagsgruppen har sprungit ”Minuten 8” och kämpade med att orka springa/jogga i lika många minuter som man är år gammal - utan att stanna. Vi hann även med att leka både ”Burken” och ”Vinken”.


Friluftsliv för 4ab, 5a och 6abcd:
Vi har pratat en hel del om Allemansrätten och vad som gäller enligt ”Inte störa - inte förstöra”. Vi har varit uppe i Dalaskogen och lekt ”Burken”. 6:orna har även redogjort för Allemansrätten i sina idrottshäften efter en saga där en familj inte har just någon koll alls på vad som gäller ute i naturen.



Nästa vecka startar vi upp med lite orientering för hela slanten!
Glada hälsningar och trevlig helg!
Anna