fredag 13 september 2019

Orientering!

Hej alla läsare!

Denna vecka har 1a börjat med orientering och då orientering i gympasalen. Vi har ritat kartor tillsammans och enskilt över gympasalen och övat på att passa kartan efter verkligheten. Vi har även hunnit med lite olika stationer i form av hoppa rep, rockringar, bollar och ärtpåsar.

2ab har arbetat med hur kartor fungerar och har orienterat på skolgården. Vi har övat på att passa kartan efter verkligheten.

4a’s lektion gick tyvärr bort i och med att det var utvecklingssamtal i tisdags, vi tar igen det nästa vecka! 4b har haft en genomgång av kartor och orientering med bla. filmvisning samt gått en kartpromenad och tagit olika kontroller runt Solhem och Spånga idrottshall.

5a har repeterat karta och tagit kontroller runt Solhem och Spånga idrottshall. Till onsdag 18/9 vore det toppen om de elever som kan laddar hem appen ”TurfHunt” och tar med telefonen till idrottslektionen så ska vi försöka köra lite digital orientering.

6abcd har repeterat kartans uppbyggnad mm och har fått en häfte (finns även här på bloggen under fliken ”Åk 6 orientering”). Det häftet ska eleverna läsa in sig på så de känner sig mer trygga inför idrottsdagen med orientering 24/9 samt inför den skriftliga redovisning om orientering som äger rum under kommande två veckor (olika dagar för olika klasser, se veckobrevet). Kommande vecka fortsätter vi att repetera och öva orientering. Till nästa vecka vore det toppen om de elever som kan laddar hem appen ”TurfHunt” och tar med telefonen till idrottslektionen så ska vi försöka köra lite digital orientering.

Hoppas ni får en fin helg!
Glada hälsningar
Anna


P.s länk till veckans ”Utmaning”: https://youtu.be/jIw33EygEuQ