fredag 3 april 2020

Bollekar och bollspel!

Hej alla läsare!

Information till åk 1-5:
För att minska smittorisken av Covid-19 har Solhemsskolan beslutat att ta ut all idrottsundervisning för åk 1-5 from vecka 16. Det betyder att alla elever behöver ha med sig handduk för dusch samt kläder för utomhusidrott. I omklädningsrummen försöker vi att hålla avstånd till varandra och i duschen tvättar vi av oss noga - gärna med medhavd tvål om möjligt för ökad chans att minska smittorisk.

Åk 6 har inomhusidrott de sista tre veckorna enligt terminsplaneringen med hänsyn till bedömningen inför betyg. From vecka 19 är det utomhusidrott även för åk 6. 

Vecka 14 som varit:
Denna vecka har varit fullproppad av olika bollekar och bollspel. Jättekul!

1a och 2ab fredagsgruppen har övat en massa kast, både överarmskast och underarmskast. Vi har övat passning till varandra 2o2 och vi har lekt en bollek som kallas för "prickboll" som går ut på att två olika grupper ska försöka träffa en stor pilatesboll så att den rullar över till de andras sida istället för tills in egen sida. Det var som vanligt full energi i salen! Jag var föräldraledig i måndags så 2ab måndagsgruppen var med och bestämde aktivitet tillsammans för lektion med Amanda som var vikarie. Det skulle bli "Alibaba" och jag hoppas att det gick bra!

4a körde på halvplaner och hann på så sätt med dubbelt så mycket även om planerna blir i minsta laget. Vi körde både prickboll och kung- och drottningboll. Vi värmde upp med en massa olika kast och passningar på olika sätt. En snabb killerboll blev det också på slutet till mångas glädje.

4b fick till slut de efterlängtade "läbbiga stationerna" i fredags och avslutade veckan innan påsklovet i extas! :) Det blev en vikinga-gunga, en bänk-gunga, trampetthopp, fritt fall och en "Ninja warrior- vägg".

5a har under båda lektionerna den här veckan spelat spelet "Multispel". Det spelet har även samtliga klasser i åk 6 gjort en av lektionerna. Då slår vi tärningar om hur många från varje lag som ska utföra en aktivitet och sedan slår vi tärning om vilken aktivitet det blir. Vi har även övat de olika aktiviteterna under den andra lektionen samt i uppvärmningarna för ökad färdighet.



För alla elever som är hemma från skolan men som orkar med lite rörelsepauser finns här ett "rörelse-bingo" att göra hemma:


Jag önskar alla elever med familjer ett skönt påsklov och en glad påsk!
Vänliga hälsningar
Anna