torsdag 30 april 2020

Trevlig valborg!

Hej alla läsare!

En lite kortare vecka är slut och vi har nu dansat klart alla elever i åk 6. Vi har hunnit med en hel del under dessa 3-4st lektioner med rörelse till musik. Denna vecka har vi kört en del med hjälp av projektorn då vi har kört ett hårt träningspass HIIT (High Intensitive Intervall Training), en squat-challange "Bring Sally up" och en sittdans till "We will rock you". Eleverna har även dansat dansen "Higher love" efter en veckas möjlighet till att öva den. De har även resonerat kring detta i sina idrottshäften.



1a var på skolgården och lekte sten-sax-påse lekar samt "Vinken" i måndags och i onsdags var på Mellangårdsplanen och lekte leken "Catch the flag" för första gången. Det gick jättebra! Aprilvädret var i sitt esse när det började hagla mitt i solskenet.



2ab måndagsgruppen lekte i kapp sig med fredagsgruppen i form av kullekar och "Vinken".

4a fick vara inne i idrottssalen pga. vädret och, enligt mig Anna, för tunt klädda barn. Det regnade hela dagen i tisdags och var kyligt med en del blåst. Många elever kom till idrotten blöta och kalla. När idrottslektionen startade regnade det fortfarande men sedan avtog det en stund för att till slutet av lektionen vara riktigt busväder. Vi tittade på en dans-film "The evolution of dance" som klassen försökte dansa med i. Vi körde även sten-sax-påse stafett.

4b träffar jag tyvärr inte denna vecka då det är 1maj och vi är lediga.

5a har kört "Catch the flag" både på Spånga gymnasiums skolgård och på Gläntans IP. I fortsättning behöver vi göra större spelplan då de har blivit riktiga experter på leken!

Jag önskar alla elever med familjer en fin valborg och en trevlig helg!
Anna