fredag 17 april 2020

Utomhus för åk 1-5

Hej alla läsare!

Det är verkligen en annorlunda tid just nu. Vi gör alla vårt bästa för att förhålla oss till de riktlinjer som gäller. From denna vecka, vecka 16, är det utomhusidrott som gäller för åk 1-5 och då utan ombyte och dusch. Det känns såklart lite speciellt, men det är det som gäller nu. Vi kommer att vara ute så mycket som vädret tillåter, både när vi startar upp och avslutar lektionen. Om vädret gör det lite väl svårt får vi söka skydd i klassrummen eller idrottssal.

1a och 2ab fredagsgruppen lekte leken "General och spion" för första gången, vilket var mycket uppskattat! Det är en katt-och-råtta-lek där eleverna får kort enligt en rangordning. Det lägsta kortet är 1 och det är spionen. Korten fortsätter upp till 12 som är generalen. Det gäller för spionen att jaga fatt på generalen för då vinner spionen och dess lag den omgången. Generalen kan jaga fatt på alla andra i det andra laget - utom spionen. Spionen tar ingen i det andra - utom generalen. Det blev mycket spring och även en del strategier i lagen.



4a och 4b har varit uppe i Dalaskogen där vi har lekt lekarna "15" och "Burken/Dunken". Mycket spring, bus och nära naturen - härligt!

5a har övat öga-hand och precision med hjälp av tennisbollar och frisbees som avslutades med en poängjakt där hela laget skulle försöka springa ihop så många varv som möjligt (en liten brännbolls-variant). Andra lektionen tog vi oss bort till Gläntans IP för fotbollsspel, tennisboll- och frisbeekast samt lite fys-övningar som ett gäng elever körde på med själva. Jättebra! Dock höll vi på att blåsa bort kändes det som :)

6abcd har avslutat området bollekar och bollspel med lekarna "Akillesboll" och "Konboll special". Mycket kasta-fånga, precisionskast, samarbete och uthållighet krävdes. 

Nästa vecka fortsätter vi ute åk 1-5 med en del olika lekar. Åk 6 kör "the last dance" på Solhemsskolan när vi ska avsluta inomhusperioden med rörelse till musik. Kul ska det bli!

Ta hand om er där ute!
Trevlig helg! 
Anna