fredag 24 april 2020

Rock’n’roll och utomhuslek

Hej alla läsare!

1a var i Svandammen både i måndags och i onsdags. Vi lekte den populära leken "General och spion" båda gångerna men med olika andra aktiviteter som start. I måndags blev det lite styrkestationer som Renee fixade. Eleverna fick dra ett stort kort ur en kortlek och sedan leta rätt på kortet där det stod vilken styrkeövning och hur många som ska göras. I onsdags körde vi lite rörelse till musik och körde olika kullekar innan "General och spion".

2ab måndagsgrupp var i Svandammen och lekte "General och spion" och fredagsgruppen var på skolgården och körde lite rörelse till musik, kullek samt "Vinken".



4ab har också lekt ”General och spion” uppe i Dalaskogen (4a) och i Soltunet (4b). 4a hann även leka ”Påven sover” på stenröset. 4b körde lite rörelse till musik och pepparkakskull i plaskdammen.

5a körde lite uppvärmning till musik i Soltunet i onsdags, 6st olika styrkestationer samt sten-sax-påse stafett. I torsdags blev det ”General och spion” för hela slanten uppe i Dalaskogen.

6abcd dansar för fullt! Vi har kört ett micro-pass som jag Anna har lett med lite steg, hopp och styrka till musik. Vi har lärt oss en koreografi till låten Higher love som eleverna ska ”dansa upp” med i nästa vecka. Eleverna fick gå runt och öva in dansens olika delar med hjälp av korta filmklipp på 10st olika iPads. Dansen ligger på youtube så det är bara att öva hemma. Länk till dansen "Higher love" på Youtube: https://youtu.be/E49k1iwspGk

Vi har tittat och analyserat en film om olika dansstilar. Länk till filmen "The evolution of dance" på Youtube: https://youtu.be/p-rSdt0aFuw

Vi har även dansat lite rock’n’roll inspirerad dans till Elvis låt ”All shook up”, ringdans ”Oh Susanna!” och ”Virginia Reel”. Några klasser hann även trampa lite bugg- och valssteg.

Jag önskar alla elever med familjer en jättetrevlig helg!
Vänliga hälsningar
Anna